Изследователски център Magniflex

30.09.2015

Вдъхновени от красивата провинция Тоскана, ключовата философия на Magniflex и до днес е грижата за човека и околната среда.

Magniflex вярва, че опазването на природните ресурси играе съществена роля в процеса на производство, затова избира материали,  доказали своите качества и устойчивост.

Съзнавайки нуждата от комфорт, като основополагащ фактор за здравословния сън, компанията Magniflex инвестира значителна част от средства си в научни изследвания и разработка на нови технолигии и материали за производството на матраци, които да отговарят, както на индивидуалните, така и на специализираните нужди на потребителя. Сред иноватовните разработки на изследователската лборатория на Magniflex е въвежднето на материалите латекс и ултралатекс, които ни даряват със своя комфорт и превантивно - лечебни свойства.

Изследователският център на Magniflex си сътрудничи с международно признати лаборатории, като: Oeko tex, LGA, Medical Device, Cfr 1633, Fira, Dupont и Universita’ di Firenze.

Сертификати:

AJA and UKAS: стандартите за производство и системите за управление, използвани от Magniflex са съобразени с директивите на Aja and UKAS, международните органи за контрол на качеството.

Oeko TEX: сертификатът Oeko TEX гарантира, че продуктите не съдържат токсични вещества, както и всякакви вещества вредни за човека и околната среда.

BS EN ISO9001: 2008: Magniflex отговаря на всички стандарти, които гарантират качеството на продуктите и услугите на компанията.

CFR1633, FIRA, TB603: пожарозащитните сертификати, които гарантират на потребителите, че продуктите на Magniflex, са в съответствие с регламентите по отношение на  техните пожарозащитните свойства.

Universita’ di Firenze: проведени проучвания за ергономичност