Magniflex

17.02.2017

Magniflex е международно утвърден бранд и гаранция за високо качество, иновативни решения, посветени на една основна мисия –

По-добър сън, за един по-добър утрешен ден!

Успешната формула на Magniflex се крие в умелото съчетаване на 50 годишна традиция, високотехнологични материали и италианско майсторство на изработка, за да създаде матрак - несравним по качество, функционалност и дизайн.

Не случайно, днес Magniflex е водеща марка в световен мащаб и един от най-големите производители на матраци в Европа. Продуктите на Magniflex се предлагат в над 60 държави, сред които  Япония, САЩ и ОАЕ. Компанията разполага с производствена площ над 30 хил кв. м. - най-големият и технологично напреднал завод за матраци в Европа, с активно производство от 10 000 матрака на ден.

С бързите си темпове на развитие Magniflex е представена на 5 континента, предлага над 50 линии матраци и вече се вмъкна в леглото на повече от 35 млн. души по цял свят.

Предимствата на Magniflex?

Magniflex обединява дългогодишната традиция, грижата за околната среда и здравословния кофморт, използвайки екологично чисти и устойчиви материали, съгласно светованата политика и директиви за устойчиво производство. 

Кое прави Magniflex предпочитан избор на потребителя?

Продуктите на Magniflex съчетават трите основни фактора, при избор на покупка -  високо качество, стилен дизайн и конкурентна цена. И всичко това, поднесено с гаранцията на производителя от 16 години до безкрай.

Популярни и търсени модели: 

Comfort Dual

Amante

Impero

Magnigel Dual

Daytona

 

Историята на Magniflex

Magniflex е създадена през 1960 г. в Прато, Италия - световната столица на текстила, от Джулиано Маньи. Той изработва първия матрак в малка лаборатория в дома си, а по-късно Джулиано Маньи отваря малък магазин под името “MAGNIFLEX”. Истинска повратна точка в развитието на компанията е 1986 г., когато Magniflex патентова херметически опакования матрак, изработен от устойчив и еластичен материал, с което предизвиква същински фурор и активно навлиза на световния пазар. Вакуумната опаковка на Magniflex гарантира запазването на перфектна хигиена и качества на Вашия матрак по време на транспортиране, като значително намалява вредните емисии и разходите за транспорт. 

 

Компанията Magniflex и група Magni

Група Magni е основана след сливането на Magnilex Spa и Alessanderx Spa, което я превръща в най-големия производител на матраци в Италия.

Група Magni е позната на международния пазар с брандовете: 

MAGNIFLEX, Pierre Cardin, Materassi & Materassi, Dormir и Relaxsan.

 

Изследователски център Magniflex

Съзнавайки нуждата от комфорт, като основополагащ фактор за здравословния сън, компанията Magniflex, инвестира значителна част от средства си в научни изследвания и разработка на нови технолигии и материали за производството на матраци, които да отговарят, както на индивидуалните, така и на специализираните нужди на потребителя. Сред иноватовните разработки на изследователската лборатория на Magniflex е въвежднето на материалите латекс и ултралатекс, които ни даряват със своя комфорт и превантивно-лечебни свойства.

Изследователския център на Magniflex си сътрудничи с международно признати лаборатории, като: Oeko tex, LGA, Medical Device, Cfr 1633 и Fira, Dupont и Universita’ di Firenze.

 

 

 

Сертификати: 

AJA and UKAS: стандартите за производство и системите за управление, използвани от Magniflex са съобразени с директивите на Aja and UKAS, международните органи за контрол на качеството.

Oeko TEX: сертификатът Oeko TEX гарантира, че продуктите не са произведени с токсични вещества, както и с всякакви вещества вредни за човека и околната среда

BS EN ISO9001: 2008: Magniflex отговаря на всички стандарти, които гарантират качеството на продуктите и услугите на компанията.

CFR1633, FIRA, TB603: пожарозащитните сертификати, които гарантират на потребителите, че продуктите на Magniflex, са в съответствие с регламентите по отношение на техните пожарозащитните свойства.

Universita’ di Firenze: извършени проучвания за ергономичност