Обгрижвате ли матрака си редовно?

05.04.2015

Как да се грижим за матрак Magniflex?

Всички матраци на Magniflex са дишащи и двулицеви. Това предполага използването на подматрачна рамка​, тъй като матракът има нужда от преминаването на въздух от двете си страни.

Имайте предвид, че за да се възползвате максимално от анатомичните и ортопедични качества на двулицевите матраци трябва да използвате подматрачна рамка, тъй като тя е специално конструирана за целта и позволява на матрака да разгърне пълния си потенциал.

Препоръчително е да обръщате матрака си ​възможно най–често или поне веднъж сезонно, тъй като при оказания натиск от тялото по време на сън, матракът придобива специфична форма, а това е предпоставка за бъдещи деформации. Обръщането предотвратява този проблем.

Повечето от калъфите на матраците Magniflex се отстраняват и могат да се перат​, което прави тяхната поддръжка изключително лесна. Хубаво е калъфите да се почистват със студена вода и щадящ препарат. Не прилагайте агресивни и химически вещества, но най-добре оставете тази грижа на специалистите в химическото чистене. Специализираното почистване е особено важно за калъфите, които съдържат мемори пяна. Досегът на мемори пяната с вода може да повреди функциите й.

За да удължите живота на Вашия матрак използвайте протектор. Той ще го поддържа чист и ще го предпази от намокряне.

Това, което е задължително трябва да знаете ​за матраците на Magniflex е, че те се доставят до Вас вакумирани и на руло, което гарантира максимална хигиена по време на превоз. Първото нещо, което трябва да знаете за тази форма, в която получавате матрака е, че веднъж отворен той не може да се сгъне отново. В никакъв случай не бива да отлагате отварянето на матрака с повече от 1 месец, защото той може да се повреди. След като разтворите матрака трябва да го оставите в изправено положение за 2 часа, в които да му дадете възможност да поеме целия въздух, който му е необходим. Уверете се, че през това време нищо отникъде не го притиска, тъй като натискът нанесен на матрака през тези два часа остава перманентен.